martes, 23 de octubre de 2012

Competència Digital: mapa conceptual realitzat amb Gliffy.



Aquí teniu el nostre mapa conceptual del projecte La competència digital que estem realitzant el nostre grup de treball, anomenat Els autònoms.
L’hem pogut elaborar a través de l’aplicació Gliffy (http://www.gliffy.com/ ), així que aquí us en deixo una mica d’informació.

Gliffy és una eina que ens permet dissenyar i editar diferents tipus de diagrames de gran qualitat, en línia. Es tracta d’una aplicació totalment online, la qual cosa evita que l’haguem d’intal·lar i que haguem d’ocupar, innecessàriament, espai en el disc dur del nostre ordinador. Es pot utilitzar, fins i tot, sense la necessitat d’estar registrat, tot i que, si vols guardar la feina feta, et demana que obris un compte. A més, es pot utilitzar durant 30 dies de forma gratuïta, però, posteriorment, és necessari obrir un compte de pagament.  

Amb aquesta aplicació contem amb una llibreria de tot tipus de gràfics per començar a dissenyar ràpidament. Podem començar a dibuixar formes bàsiques i en podem canviar els colors, els contorns, la tipografia, les ombres, el degradat, etc. i d’aquesta forma generar esquemes molt elaborats. També hi trobem altres formes com, per exemple, diagrames de flux o símbols de xarxes, formes de decoració d’un habitatge, una gran diversitat d’imatges, etc. Tens la opció, també, de pujar imatges per incloure-les a les teves creacions. Tot això, s’aconsegueix simplement, triant un gràfic des de la barra d’eines i arrastrar-lo fins a l’espai de disseny. Allà, el podrem moure fàcilment amb el ratolí, agregar-hi textos, connectors i tot el que necessitem per crear un diagrama com cal. Amb tot això, es multipliquen la quantitat d’usos que pot tenir aquesta eina.
Tan a les escoles i universitats, com a diferents oficis (comptabilitat, enginyeria, etc.), trobem que dia a dia es realitzen diagrames, mapes conceptuals, esquemes, etc. i Gliffy ens facilita la feina en aquest aspecte, ja que és fàcil d’utilitzar i el resultat pot ser molt positiu.
Per treballar amb aquesta aplicació, no cal tenir cap tipus d’experiència per començar a dissenyar els nostres diagrames, ja que totes les eines que ofereix poden ser usades per qualsevol usuari comú i /o professional.
Com a conclusió, s’ha de dir que és impressionant la gran quantitat de facilitats que se’ns donen a la xarxa, en aquest cas, per a realitzar bonics i elaborats mapes conceptuals, diagrames, esquemes, dissenys interiors de vivendes, etc. 

El nostre grup de treball, hem pogut servir-nos d’aquesta eina per elaborar el mapa conceptual inicial del nostre treball: la competència digital. Gliffy ens ha permès aconseguir un resultat ben elaborat, però cal dir que ens hem trobat amb un gran inconvenient. Aquest és que Gliffy no permet el treball alhora dels diferents membres agregats a l’arxiu. Això entorpeix la lleugeresa de la feina ja que s’han de fer torns per evitar guardar els canvis realitzats per un company sobre els canvis que ha realitzat un altre company.

No hay comentarios:

Publicar un comentario